כתבות

חזרה לרשימת הכתבות »

איידס חתולים

כן, גם חתולים יכולים לחלות באיידס !! אך שימו לב , למרבה המזל אינם יכולים להדביק אותנו ! חתול חולה יכול להדביק רבים מחבריו בוירוס . לכן חשוב שנזהה את המחלה ונמנע הדבקה.

26 בדצמבר 2016

 

הוירוס (FIV = Feline Immunodefiency Virus) שייך למשפחת הוירוסים האיטיים (lentivirus), מאותה משפחה אליה משתייך הוירוס הגורם למחלה באדם   (Human Immunodeficiency Virus=HIV), אך חשוב לזכור כי וירוסים אלו ,ספציפים מאוד, כך שוירוס הפוגע בחתולים, אינו יכול לפגוע באדם!!! הוירוס יכול לפגוע אך ורק בחתוליים.

וירוס השייך למשפחת הוירוסים האיטיים, מתפתח לאט במערכות הגוף, כך שעובר זמן רב מרגע ההדבקה ועד הופעת הסימנים הקליניים המלווים כשל חיסוני. מחלת כשל חיסוני תופיע בדרך כלל בחתולים הגדולים מ 6 שנים, לרוב יחלו זכרים שאינם מסורסים, מאחר והוירוס מועבר בעיקר על ידי פצעי נשיכה, בזמן קרבות בין חתולים.

מרגע בו החתול נדבק במחלה, לא ניתן לרפא אותו, או להכחיד את המחלה. חתול הנגוע בFIV, בדומה לאנשים הנגועים ב HIV, מפתחים שלב של מחלה אקוטית כ4-6 שבועות מרגע ההדבקה, המחלה לרוב קלה ולרוב לא מאובחנת על ידי הבעלים, שלב זה כולל: חום, דיכאון והגדלת קשרי לימפה. שלב זה נמשך בין שבוע לחודש. גורי חתולים הנדבקים ברחם, עשויים למות בשלב זה של המחלה.

לאחר ההחלמה מהשלב האקוטי, עשויים החתולים להיות נורמלים כ- 3 שנים ואף יותר. בזמן זה מתפתח הוירוס ומשמיד בהדרגה את מערכת החיסון של החתול, תוך יצירת כשל חיסוני והגבלת יכולת מערכת החיסון להתמודד בזיהומים נפוצים. בשלב בו הנזק למערכת החיסון אינו חריף, יכולות להתחיל להופיע מחלות כרוניות כגון זיהומים בחלל הפה, כיבים ומחלות נשימה כרוניות, דלקות עיניים כרוניות, זיהומי אוזניים או זיהומי עור. לעיתים מופיעים גם שלשולים.

חתולים חולי אידס, יהיו נגועים בתולעי מעיים פי שלוש יותר מאשר חתולים בריאים, חתולים אלו יגיבו לטיפול, ומייד לאחר מכן ידבקו מחדש בתולעים. הוירוס יכול לפגוע במח העצם ועל ידי כך לגרום לחוסר בכדוריות הדם האדומות (אנמיה). גורמים כגון טוקסופלסמה, שיגרום למחלה קלה , אם בכלל, בחתול בריא,יכולים לגרום למחלה קשה ואף למוות בחתול חולה אידס. הוירוס מגיע לרקמת המוח, ועל ידי התיישבותו שם, יכול לגרום לשינויי "אישיות" בחתולים, כך שחתול עדין יכול להפוך לחתול אלים. במספר מקרים, גרם הוירוס להופעת גידולים ממאירים (סרטן) ברקמת הלימפה וקשרי הלימפה (לימפוסרקומה). הוירוס יכול לפגוע בכליות, ולגרום לכשל כליות. ככל שמחמירה המחלה, החתול ילך וייחלש ויהפוך רגיש יותר ויותר לזיהומים. כל עוד מערכת החיסון מתפקדת , יגיב החתול לטיפולים האנטיביוטים הקיימים, אך עם התקדמות המחלה גם טיפולים אילו יהיו פחות יעילים.

כאשר חושדים ב-FIV מבצעים בדיקת דם, הבדיקה השלילית אמינה, כל עוד עברו יותר מחודשיים מרגע ההדבקה. הבדיקה החיובית אמינה, אם כי לא במאת האחוזים.

חתול שזוהה כחתול חיובי, צריך לשמור בתוך הבית, הסיבות הן הורדת הסיכוי של החתול להיחשף לגורמי מחלה, ומניעת החתול להדביק חתולים תמימים בסביבתו.

כאשר מאובחן החתול כחולה איידס, לא ניתן לדעת מתי נדבק במחלה ולא ניתן להעריך את הזמן שנותר לחתול זה עד שיפתח סימני כשל חיסון קשים. הטיפול הניתן לאנשים, נמצא יעל גם כנגד ה-FIV אך החומרים בהם משתמשים רעילים מאוד לחתול ולכן לא ניתן לטפל/לעכב את הרס מערכת החיסון בחתולים נגועים. אין עדין חיסון מוצלח שימנע הדבקות במחלה.

חזרה למעלה

תפריט נגישות